پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات ناشی از کرونا و سختی کار رانندگان برای جابجایی کالاها گفت: بر اساس برنامهای که داریم ۵۴ هزار خودروی فرسوده و کهنه تعویض میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز هیئت دولت اظهار داشت: بانک مرکزی در سال گذشته و ماههای اولیه امسال توجه ویژهای داشته تا نظارت خود را دقیق انجام دهد و اقدامات خوبی در این مدت انجام گرفته است.
وی با اشاره به پیش بینی مناسب بانک مرکزی افزود: این بانک نسبت به پیش بینی و هدف گذاری تورم امسال اقدام مناسبی داشت و ما این را به فال نیک میگیریم و زمانی که بانک مرکزی خود حدودا رقمی را هدفگذاری میکند همه توانش را هم میگذارد.
آقای روحانی ادامه داد: بانک مرکزی از جمله بخشهایی است که در انضباط مالی نقش اساسی دارد تا تورم کاهش یا خدای نکرده افزایش پیدا کند.
رئیس جمهور گفت: در سالهای ۹۳ و ۹۴ که تورم یک مرتبه پایین آمد هر چند درست است که بخشی ناشی از امید مردم بود، اما بخش دیگر مربوط به انضباط مالی بود و ما حاضر نشدیم به سمت جیب بانک مرکزی دستمان را دراز کنیم و این انضباط مالی ما بود که تورم را پایین آورد.
آقای روحانی با اشاره به انضباط مالی در شرایط فعلی نیز تصریح کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار در زمینه تورم از ۳۰ درصد به ۲۹/۸ و در محدوده ۲۰ درصد رسیدیم و تا پایان سال انشاءالله بین ۲۰ تا ۲۲ درصد بتوانیم آن را تنظیم کنیم و این امید خوبی بود که به مردم داده شد.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع صادرات در دو ماهه اول امسال گفت: در این دو ماه صادرات غیر نفتی ما با مشکلاتی به لحاظ کرونا روبرو بود و با توجه به مهار کرونا تا حدودی در منطقه و کشورهای همسایه به تدریج مرزها گشایش مییابد کالاها صادر و پول این کالاها بر گردانده میشود و این قدم مهم و موثری است که ما شاهد آن هستیم.
آقای روحانی با بیان اینکه نوسازی خودروهای سنگین و کامیونها برای دولت بسیار مهم است و وزارت راه و شهرسازی در این زمینه اقدام مناسبی را شروع کرده است گفت: ما در این زمینه طرحهایی داشتیم، اما به دلیل تحریم شدید سال ۹۷ و ۹۸ اجرای آن کند شد و بر اساس برنامهای که داریم ۵۴ هزار خودروی فرسوده و کهنه تعویض میشود.
وی با اشاره به سختی کار رانندگان و مشکلات دوماه اخیر برای حمل ونقل کالا خاطرنشان کرد:کار سختی بر دوش این قشر است و ما برای نوسازی حمل و نقل و در زمینه ریل گامهای موثری خواهیم برداشت و امیدواریم تا پایان سال و حتی اوایل سال آینده افتتاحهای خوبی داشته باشیم و این میتواند به شرایط امروز ما کمک کند.
رئیس جمهور در پایان گفت: میخواهم خدمت مردم عزیز بگویم دولت با همه توان در طرحهای مختلف در پی آن است که هم مردم سکون و آرامش پیدا کنند و بازار به ثبات برسد و هم مردم احساس کنند که عدالت در حال اجرا شدن است و نیازمندیهای ضروری آنها تامین میشود و امیدوارم در همین مسیر شاهد حرکت نو در هفتهها و روزهای آینده و شاهد افتتاح طرحهای جدید در سال جاری باشیم.
وی یادآور شد: از سوی دیگر دعا میکنیم مهار کرونا که در برخی از استانها اجرایی شده و آن را رصد میکنیم در سراسر استانها با همکاری مردم رخ دهد و شاهد کاهش آن باشیم و زمانی که مهار شد کمی گشایشها در کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی بیشتر میشود، اما همچنان باید دستورالعملها را رعایت کنیم که مسئولان بهداشتی بر آن تاکید دارند.
دولت و مجلس در کنار هم؛ برای حل مشکلات مردم
رئیس جمهور گفت: وظیفه ما به عنوان دولت این است که در کنار مجلس با هم برای حل مشکلات مردم تلاش کنیم.
آقای روحانی در سخنانی در جلسه هیئت دولت با تبریک ایام عید سعید فطر تصریح کرد: این عید حالت روحی و روانی خوبی برای مردم پس از ماه مبارک رمضان ایجاد کرد و امیدوارم این روحیه معنوی تا ماه مبارک سال آینده ما را حفظ کند.
رئیس جمهور در ادامه افزود: امروز مثل هفتم خرداد ۱۳۵۹ که مجلس اول افتتاح شد چهل سال بعد ما شاهد افتتاح مجلس یازدهم در همان روز هفتم خرداد هستیم و واقعا زمانی که به چهل سال گذشته نگاه میکنیم باید نعمت بزرگ خداوند را قدردان باشیم.
وی با اشاره به اصل ۶۸ قانون اساسی گفت: این اصل به دولت و مجلس اجازه میدهد در شرایط اشغال، جنگ و بحران، انتخابات را به تاخیر بیندازند و مجلس قبلی به کار خودش ادامه دهد.
رئیس جمهور با اشاره به مجلس اول خاطرنشان کرد: در مجلس اول عدهای بودند که نمیخواهم اسامی آنها را بیان کنم، اما اصرار داشتند باید به این اصل قانون اساسی عمل شود و دولت و مجلس تصویب کنند که انتخابات مجلس دوم تا پایان جنگ به تاخیر بیفتد و این موضوع به نحوی به عنوان نظر جمعی از نمایندگان مجلس اول خدمت امام منتقل شد و امام به شدت مخالفت کردند و فرمودند در روز مشخص انتخابات مجلس باید انجام گیرد.
آقای روحانی افزود: با توجه به این که جنگ، بمباران و شرایط سختی داشتیم این یکی از نعمتهای خداوند است که این دموکراسی پیوسته ما و این مجلس بلاانقطاع ما هیچ دوران فترتی این وسط نداشت و مانند قبل از پیروزی انقلاب نشد که بین مجالس همیشه یک دوران فترتی گاهی چند ماه و گاهی چند سال ایجاد میشد و این ادامه پیدا میکرد.
وی گفت: در آن زمان که مجلس نبود دولت مصوباتی داشت که تقریبا تا حدودی ارزش قانونی داشت و ما مجبور نشدیم الحمدلله از اصل ۶۸ قانون اساسی استفاده کنیم.
آقای روحانی تصریح کرد: امروز شاهد آن هستیم که بعد از چهل سال مجلس یازدهم افتتاح شد قضاوت کردن نسبت به مجلس قبل از آنکه چند ماه بگذرد و مجلس کار خود را انجام دهد یک پیشداوری غیر دقیق است اولا مدل انتخابات ما به گونهای است که ما دائم الانتخابات هستیم و در نیمه دوم سال گذشته در انتخابات بودیم و الان شاهد افتتاح مجلس هستیم و مجددا به انتخابات خواهیم رفت و در سال ۱۴۰۰ انتخابات خواهیم داشت.
وی افزود: ما دائم در انتخابات هستیم و این موضوع کار را سخت میکند چرا که جناحها و احزاب به رقابت میپردازند و اگر این رقابت سالم و اخلاقی و بی ایراد باشد خود این موضوع، ثبات و استواری حاکمیت و جامعه را مقداری تحت تاثیر قرار میدهد و این موضوع مهم است.
آقای روحانی ادامه داد: مجلس به دلیل انتخابات و به دلیل مسایل سیاسی کشور یک بخش سیال است و این که قضاوت کنیم که مجلس برای این جناح یا آن جناح است کمی که بگذریم سیلان پیدا میکند و عدهای منفرد و برخی مستقل و عدهای تمایل به یک جناح دارند و گاهی به جناح دیگری تمایل پیدا میکنند.
وی اضافه کرد: بنابراین نباید قضاوتی به نحوه نگاه مجلس و مسایل سیاسی داشته باشیم ضمن این که ما در شرایط خاص و ویژهای هستیم و نمایندگان محترم از هر جناحی که باشند و دارای هر تفکر سیاسی که باشند به خوبی واقفند که ما در چه شرایطی هستیم و وظیفه ما به عنوان دولت این است که با مجلس در کنار هم برای حل مشکلات مردم تلاش کنیم.
ضرورت وحدت قوا در مقابله با دشمنان
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت وحدت بین نیروها در کشور گفت: اگر وحدت وجود نداشت ممکن بود آمریکاییها تعدی و تجاوزشان را به شکلی نشان دهند و جبل الطارق دیگری را رقم بزنند.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیات دولت با تاکید بر حل مشکلات مردم با همکاری دولت و مجلس گفت: در این شرایط امید مردم به این است که این دو قوه در کنار هم، یکدیگر را یاری و مشکلات خصوصا در عرصه اقتصادی را حل کنند.
وی در ادامه با اشاره به این که در حال حاضر کشور، تحمل جنگِ لفظی را ندارد، افزود: گاهی ممکن است شرایط عادی باشد، یک بیماری این چنینی (کرونا) وجود نداشته باشد؛ اما شرایطی هم وجود دارد که ما در تحریم شدید هستیم و شما میبینید که آمریکاییها حتی در تجارت معمولی بین ما و یک کشورِ دوست در حمل فرآورده نفتی دخالت میکنند؛ چیزی که به هیچ عنوان به آنها مربوط نیست، اما باز هم میخواهند مداخله کنند.
رئیس جمهور گفت: در چنین شرایطی اگر در کشور وحدت نبود، آمریکاییها تعدی و تجاوزشان را به یک شکلی و در جبل الطارق به صورتی دیگر، نشان میدادند.
رئیس قوه مجریه با اشاره به لزوم وحدت بین نیروها در کشور گفت: گرچه این ماه ها، ماههای سختی برای مردم بود، اما در کنار این سختی، وحدت و ایثار مردم و نیروهای درمانی، مسلح و سایر نیروها آثار مثبت فراوانی داشت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در داستان کرونا بالا برد و مدیریت کشور، هماهنگی بین مردم و ایثارِ کادر درمانی و تولید کنندگان معلوم شد.
آقای روحانی همچنین با اشاره به دستاوردهای دولت در دوران کرونا و مقابله با این بیماری گفت: دست آوردها در حوزه فضای مجازی باعث شد ما به راحتی بتوانیم بدون خروج از منزل با بانکها ارتباط برقرار کنیم؛ به راحتی جنس و کالایی را که میخواهیم، بخریم و وارد منزل کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: دانش آموزان ما به راحتی میتوانند از طریق فضای مجازی آموزش ببینند و ما امیدواریم این فضای مجازی تقویت شود. همچنین امیدواریم که تا پایان سال این دولت الکترونیک را کامل کنیم.
آقای روحانی با اعلام این خبر که فردا بخشهای جدیدی در حوزه آموزش در فضای مجازی افتتاح میشود، گفت: امیدواریم تا پایان سال شاهد افتتاحهای دیگر در فضای مجازی باشیم.
رییس جمهور همچنین اظهار داشت: حتی در بخش غربالگری و درمان هم، فضای مجازی کمک بزرگی به ما کرد و در آینده هم میتواند کمکهای فراوانی به کشور کند.
پیشنهاد ما برای این یک سال پیوند و پیروزی است
رئیس جمهور گفت: پیشنهاد ما برای این یک سال پیوند و پیروزی است یعنی ما میخواهیم با مجلس پیوند بسیار مستحکمی پیدا کنیم با هم نزدیک باشیم و تعامل و تعاون با هم داشته باشیم.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیئت دولت افزود: مطمئنم اگر همه قوا دست به دست هم بدهیم خداوند پیروزی را هم در پایان یک سال همکاری نصیب ما میکند و از مشکلات عبور میکنیم.
وی با اشاره به افزایش واردات در دوران کرونا خاطرنشان کرد: ماه فروردین و اردیبهشت دو ماهی بودکه به شدت گرفتار مسئله کرونا بودیم و کرونا در همه روابط اقتصادی و اجتماعی تاثیرگذار بود، اما امروز وزیر اقتصاد گزارشی که به دولت داد که بر اساس آن از لحاظ وزنی در این دوماه نسبت به دوماه پارسال واردات کالاهای اساسی بیشتر شده است.
رئیس جمهور افزود: این رشد واردات را ۲۱ درصد اعلام کردند و ما در همین دو ماه به رغم همه مشکلات، یک و هفت دهم میلیارد دلار ارز برای خرید کالاهای اساسی اختصاص دادیم.
وی با تاکید بر تلاش دولت برای صادرات بیشتر گفت: دولت روزانه در حال تلاش است برای اینکه چگونه صادرات انجام بگیرد و چگونه با این صادرات ارز وارد کشور شود و چگونه این ارز تخصیص پیدا کند و به چه نحوی کالا عادلانه در جامعه ما به هدف برسد و در اختیار افراد مورد نیاز قرار بگیرد.
اقای روحانی افزود:کار بزرگی اکنون در حال انجام است و مردم ما اطمینان داشته باشند که دولت تمام تلاش و کوشش خود را برای اینکه مشکلی در ضروریات زندگی مردم و در ماههای آینده پیش نیاید دنبال میکند و این میتواند بسیار حائز اهمیت باشد.
وی به اقدامات دولت در تامین بودجه نیز اشاره کرد و گفت: تامین بودجه کشور در سال جاری کار خیلی آسانی نیست با شرایطی که ما داریم الحمدلله برنامه ریزی خوبی شده بدون اینکه استقراضی از بانک مرکزی انجام دهیم ان شاء الله بودجه امسال را به خوبی اجرا و پیاده میکنیم.
رئیس جمهور افزود: غیر از بخش مالیات درآمدهایی دیگری هم داریم و بازار فروش سهام ما انشاءالله فعال خواهد بود و ما از تمام بخشهای دولتی میخواهیم سهامشان را در بازار فروش بیاورندکه بازار بورس تقویت شود چراکه بازار بورس خون جدید میخواهد.
وی خون جدید را سهامی دانست که شناسنامه دار باشد و تاکید کرد: اکنون تعداد زیادی از مردم کم کم دارند با بورس خو میگیرند و وارد بورس میشوند و به بورس امید پیدا میکنند انشاء الله شورای عالی بورس به این امید مردم توجه داشته باشد و این بازار سرمایه بازار بسیار مهمی است و باید آن را به خوبی پیش ببریم.
رئیس جمهور گفت: دولت اگر برای بودجه نیز به این فروش نیاز نداشت رونق این بازار جزو اصول ما بود و ما میخواهیم اقتصاد را به مردم واگذار کنیم.
وی افزود: امروز به نمایندگان هم گفتم یکی از مواردی که به هم باید کمک کنیم این است که اقتصاد را به مردم بسپاریم و از دست شبه دولت بگیریم و به مردم بدهیم.
آقای روحانی درباره اوراق خرانه هم گفت: این اوراق هم منتشر میشود و در خرداد تصمیم این است که از اوراقی که منتشر میکنیم ۳۰ هزار میلیارد تومان به بخش عمرانی اختصاص دهیم تا این بخش تحرک بسیار خوبی پیدا کند.
وی افزود: در دو ماه اول با هر سختی که داشتیم تلاش کردیم هر هفته یک افتتاح مهم ولو به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور مسئولان و مردم داشته باشیم.
رئیس جمهور گفت: امسال در آب و برق تصمیم ما این است که ۵۰ هزار میلیارد تومان طرح را افتتاح کنیم ۲۵۰ طرح در زمینه آب و برق را افتتاح کنیم و مجموعا ۸۰۰ طرح مهم را تا آخر سال افتتاح میکنیم برخی تکمیل است و برخی نزدیک به تکمیل شدن است که باید به آن بودجه تزریق شود.